Macamana Diet Tapi Makan Sedap-Sedap

April 11, 2017

Salah satu meal saya hari ini.

Claypot Spicy Beef Rice. 400kcal

Diet Ongoing, tapi saya masih boleh makan nasi macam ni.

Pertama sekali - Untuk turun berat badan, yang paling penting sekali ialah ambil jumlah kalori kurang dari yang badan kita perlukan.

Keperluan kalori seharian saya ialah 2200kcal setiap hari.

Target saya ialah makan 1500kcal sehari. Kurang 700kcal dari keperluan.

Saya tau saya tau dan yakin akan berjaya turunkan berat badan saya dengan cara ini.

Kedua – untuk urus cepat dan cantik dan sihat, kita kena pastikan yang hilang bila berat badan turun ialah lemak, bukannya otot.

Untuk menten otot, kena ambil protein ikut berat badan. Katekan saya 80kg, darabkan dengan x 1 atau 1.5.

80g protein sehari perlu saya ambik untuk menten protein.

So saya ambik Titan Whey(kenapa nanti saya explain)

Sarapan pagi 

Saya ambil 2 scoop titan whey . 44g protein, 240kcal
1 biji pisang, 1g protein, 90kcal


Makan Tengahari 

saya ambil 1 scoop Titan Whey, 22g protein, 120kcal

Total setakat sekarang, 67g protein, 450kcal

Lagi 13g protein saya perlukan untuk capai 80g protein dan baki kalori saya boleh ambil ialah 1050kcal lagi

Saya makan Claypot Beef Rice, protein 22g, 400kcal

Sedapnye..Boleh je makan sedap macam ni walaupun diet. Cara kena betul.

So Total setakat ni 89g protein, 850kcal.

Pengambilan protein saya dah tercapai. Tapi intake kalori saya baru 850kcal. Saya kene makan 650kcal kalori lagi!

650 kalori ini saya boleh makan apa pun. Sebab protein goal saya dah tercapai. 650 boleh makan nasi lemak ayam berempah satu set lagi dan masih di bawah 1500kcal total pengambilan sehari.

Selagi pengambilan protein saya cukup dan saya makan dalam lingkungan 1500kcal sehari, lemak saya akan terus berkurangan, berat akan semakin turun, dan otot saya akan kekal untuk body yang ‘lean’ nanti.

Ok so kenapa ambik Titan Whey?  Telur dan Ayam pun tinggi Protein kan.

Betul, tetapi kalori juga tinggi. Telur misalnya anda kena makan 11 biji untuk dapatkan 66gram protein, jumlah sama anda dapat bila makan 3 scoop Titan Whey.

Tetapi 11 biji telur rebus mempunyai nilai kalori 770kcal, berbanding cuma 360kcal dengan Titan Whey.

Masalahnya bila kalori untuk cukupkan protein pun dah tinggi macam tu, pilihan anda untuk makanan ‘sedap’ yang lain jadi terhad.

Bila terhad dan rasa susah tu yang kemungkinan untuk gagal berdiet semakin tinggi.

Bila kita berdiet, factor kejayaan ialah berapa tinggi peratusan kita boleh ikut rules dan tahan nafsu makan.

Anda banding sendiri, diet dengan sekali sehari makan nasi (itupun lepas telan 11 biji telur rebus, sanggup?)

@

Diet tetapi boleh makan nasik siap set dengan lauk normal 2-3 kali sehari.

Yang mana agak-agak lebih tinggi peratus untuk anda tewas kepada nafsu makan?

Dan untuk mendapatkan jumlah protein yang cukup sebenarnya bukan benda mudah.

Itu pengalaman saya sendiri, sebab tu saya ambil Titan Whey untuk membantu diet saya.
Inilah hasilnya, sambil diet boleh lagi makan normal seperti ini.

Kalau minat nak cuba, bole whatsapp saya.

Saya akan masukkan dalam group diet kalori dengan Titan Whey. Situ boleh tanya jurulatih apa-apa soalan atau guide.

Sambil tu juga ada kawan-kawan yang sama-sama tengah diet (termasuk saya sendiri hehe) So tambah semangat dan boleh bertukar-tukar pendapat. J

Whatsapp 018-3810799

Harga Titan Whey  cuma RM169 setong. Postage Free!

Titan Whey Shah Alam

Titan Whey Banting

You Might Also Like

0 comments

About Me

Like us on Facebook