Plan peningkatan taraf hidup 2015

January 04, 2015

Sungguh cliche sekali tajuk tersebut.

Ok, tahun ni nak serius sikit. Kena buat plan supaya usaha untuk tingkatkan taraf hidup itu at least start.

Plan itu penting, supaya kita ada objektif dan kita bekerja untuk capai objektif tu. kalau takde plan, kita senang 'lari' dari tujuan asal. kejap nak buat itu, kejap nak buat ini. Last-last semua tak jadi.

Plan aku untuk 2015 simple saja :

1. Terminate loan ASB. 

Aku dah serve 3 tahun loan ASB dengan cuma first year je bayar loan, lagi 2 tahun dividen yang serve. Jadi kalau terminat sekarang, dapat la on hand dalam 10k. Tujuan terminat mestilah sebab nak pakai untuk benda yang lagi baik.

2. Beli satu property low-medium cost

Duit yang dapat dari terminate asb tadi nak pakai untuk beli at least 1 unit apartment low-atau medium cost yang kalau boleh berharga bawah 100k di tempat yang hot, subsale atau lelong, senang disewakan dan boleh dapat positive cashflow

2 jek untuk 2015 ni. yeah

*saya edit jumlah total dapat atas tangan lepas terminate loan ASB. Silap kira


You Might Also Like

0 comments

About Me

Like us on Facebook