Rumah-rumah yang nampaknya hot, tapi aku takda duit nak beli

October 23, 2014

Wife kata lagi 5 tahun tempat kerjanya kene pindah ke KLIA, jadi sesambil-sambil surveylah umah kat sana.

Oleh kerana berangan tu tak guna duit, search kat mudah mestilah rumah besar-besar....semi-D area-area bandar enstek nun.

Kemudian aku mendapati rumah-rumah yang nampaknya hot, tapi aku takda duit nak beli kat area-area sini.

Kenapa hot? rumah besar-besar dalam linkungan 500k-700k boleh dapat semi-d dah. Kalau kat shah alam, ni dah kompom sejuta lebih harga dia.

Maksudnya, ade besar kemungkinan umah ni akan naik jugak ke harga tu.

Cuma, 500k umah, downpayment pun dah kena 50k. bulan-bulan bnegkok aku.

ape yang boleh buat? nangis sajelah...sob sob




You Might Also Like

0 comments

About Me

Like us on Facebook