Rugi dengan Public Gold

October 19, 2014

Rugi dengan publicgold?

simpan emas fizikal

Ye betul, rugi, tapi saya sarankan juga anda simpan emas dengan publicgold.



'Ah mamat ni, pehal, rugi tapi promote simpan dengan publicgold jugak, mabuk ketum ke apa'

Untuk kenyataan di atas tu, saya nak bagi balik soalan kat anda yang membaca ni, tolong bagi saya satu bisnes apa yang tak pernah rugi, yang semanjang untunggg aje?

tak dapat bg jawapan? saya ade jawapan...jawapannya mase semayang jumaat, ade dapat pamplet-pamplet tulis "modal rm100, untung rm sejuta". Atau kenyataan simpan emas harga "sentiasa naik"

"beli emas min RM3000. bulan-bulan masuk duit RM1000"

"surf facebook duit masuk RM100 hari-hari"

Familiar? kalau and anak bisnes yang takkan rugi, bolehlah join bisnes-bisnes kat atas ni, lepas setaun join and update kat saya, kalau betul saya pun nak join.

Tapi nak eksperimen sendiri pi join benda-benda ni, sorilah. Bagi saya takda bisnes yang takde rugi langsung. Macamana pun mesti ada rugi. Senanglah buat duit kalau takda rugi langsung camtu, risiko takda. Boleh buat loan ratus-ratus ribu dan invest kat bisnes ni, sebab takkan rugi ikut claim diorang ni. Persoalannya, betul ke claim diorang tu? berani anda loan ribu-ribu pass kat diorang? senang kot, bagi je duit kat diorang, pulangan setiap bulan sampi 30-50 persen.

Bagi saya, biarlah join perniagaan yang jujur. Kena terima hakikat bisnes ialah pengurusan risiko. Untung bagaimanapun akan ada masa ruginya.

Samalah macam emas publicgold ni. Harga emas tidak naik statik je...ada turun naiknya. Sebab ada turun naik itulah kita boleh buat duit.

Dan sebab itulah juga saya nak bagitau kat sini, tak semestinya untung dalam jual beli emas untuk generate duit. Akan ada masa anda rugi, cuma bagaimana kita menguruskan risiko itu supaya ia minimum, dan bagaimana maksimumkan profit.

Saya bagi bayang sikit, kalau perasan, dan kalau anda perhatikan turun naik harga emas setiap hari, anda akan tahu yang harga emas akan turun pada paras 1200 usd per aun, dan naik pula sampai 1400usd per aun.

maksudnya disini, harga turun sampai 1200, tapi takkan turun lebih dari itu, ia akan kemudian naik balik smapai 1400, tetapi tak naik melepasinya. macamtulah ulang alik.

Cara eksploitasi naik turun emas dengan cara inilah. Bila cecah 1200, kita beli. Bila cecah 1400 kita jual. Senang kan?

Tapi kalau harini kita beli 1200, kemudian esok turun 900 macamana? masa nilah akan rugi, tetapi bagaimana uruskan risiko kerugian ini ada caranya.

Perlu set cutloss, maknanya jika harga turun melepasi sesuatu tahap, kita jualkan untuk rugi sedikit, dari biarkan rugi semakin banyak.

Kita perlu belajar ilmu membaca carta pergerakan harga emas. Luas ilmu ini, kena ambil masa untuk belajar dan faham. Kelas-kelasnya pun boleh tahan mahal.

Kalau anda nak beli publicgold dan tak tahu macamana, atau nak tahu lebih jelas jual beli emas untuk menjana duit dengan kawalan risiko, boleh hubungi saya :)



You Might Also Like

0 comments

About Me

Like us on Facebook