pelaburan hartanah

May 23, 2014

Aku memang nk join venture bidang ni jugak, sebab ia antara pelindung kewangan terbaik.

tapi janganlah dengar cakap-cakap orang yang beli rumah gerenti untung. semua benda dalam dunia ni sama je sebenarnye. kene belajar baru buat. kalau beli salah rumah, sewakan susah, black area, rugi bayar bank je bulan-bulan. contoh, area Rawang. rumah flat sana banyak yang kosong.

pelaburan hartanah yang ideal ialah mudah untuk dapatkan penyewa, kawasan 'panas' seperti seksyen 7 shah alam yang mana student memang semanjang cari rumah sewa. jadi kita tak dibebankan bayaran bank setiap bulan.

bagaimanapun modal untuk mula pelaburan hartanah ni agak kasar. selain modal, hal ehwal guaman, tuka nama, dan macam-macam lagi boleh dikatakan agak rumit untuk sesiapa yang belum pernah berurusan pembelian hartanah.

cara belajar? banyak. paling effisien ialah pergi ke seminar-seminar pelabur hartanah yang dah established, macam kelolaan abangensem.com ni. blog dia pun dapat award untuk best business blog. kelas dia pun tak mahal, kebanyakannya under rm100. sangat berbaloi untuk menambah pengetahuan mengenai hartanah.

tapi bagi orang yang macam aku, aku tk suka pergi seminar, sebab selalunya aku ambik masa yang panjang untuk faham sesuatu, Belajar melalui buku lebih chemistry dengan aku sebab aku boleh ada mase sendiri untuk faham sesuatu.

berita baiknya ialah abangensem ni pun ade keluarkan buku panduan sendiri.

memang terbaik la buku-buku panduan die ni. Senang paham dan buatkan aku jadi lebih yakin dalam urusan pembelian hartanah. Ada juag tips n trick macam cara zero down payment, cara senang approved loan, dan macam-macam lagilah. pendek kata, kalau aku, aku syorkan belajar pakai buku dia. buku hartanah kat kedai buku melambak, tapi adakah elok isinye? belum tentu. yang ini gerenti buat anada faham dengan mudah.

aku sertakan link untuk view title-title dari abangensem ni dan link untuk beli. harga pun sangatlah murahnye. tersangat berbaloi. rm 30 sahaja untuk buku yang memang terjamin contents nye.

view title dan boleh order dari beliau di sini

sangat recommended untuk belajar tentang hartanah

marilah sama-sama memperbaiki taraf hidup.

You Might Also Like

0 comments

About Me

Like us on Facebook