MY FIRST EVER STOCK BUY

July 02, 2013

Setelah sikit2 baca sana sini,

akhirnya malam ni aku dah buat satu queue buy order untuk saham Sapura Kenchana Petroleum .

1 lot saje, untuk belajar dan tengok camana semua features pembelian saham ni berfungsi.

sebab aku pilih kaunter saham SKPetrol ni, secara ringkasnya sebab memenuhi beberapa kriteria ringkas untuk pelabur newbie yang tak berapa nak pandai analisis detail.

satu lagi sebab mereka baru je close deal kontrak untuk expand revenue di Brazil. Dengan report quarter sekarang ni berbanding tahun lepas meningkat, aku decide sekarang masa terbaik untuk beli.

tengok2 security TA holdings pun kluar research terhadap SKPetrol ni dan suggest untuk buy juga.

So...tengok jelah nanti betul tak decision aku ni.

You Might Also Like

0 comments

About Me

Like us on Facebook